Методика на обучение по Ментална Аритметика

Методиката на обучение по Ментална Аритметика е ефективна и уникално разработена методика, която няма аналог в света.
Използвайки тази методика, децата без калкулатор бързо решават на ум всякакви аритметични задачи. Но това не е основната цел, а само резултат, т.е. показател на придобити от обучението навици, като логика, фотографска памет, концентрация на вниманието, аналитично мислене, точност, бързина и увереност при вземането на решения.

Основният инструмент на обучение по Менталната Аритметика е древно сметало – абакус. Като за начало децата се учат да решават аритметически задачи, физически преместват топчета на абакус, съгласно определени формули. Скоро след това децата на ум си представят колонки и топчета на абакус и започват да решават задачи, премествайки топчета във въображението си. По този начин преминават към менталното смятане. Всички уроци се провеждат по подробни методични материали с помощта на инструктори, използващи творчески и иновативни подходи.

На уроците по ментална аритметика, едновременно се задействат двете полукълба на мозъка – децата си представят Абакус – задейства се дясното полукълбо на мозъка и извършват логически изчисления – включва се и лявото полукълбо на мозъка.

По-малките деца привикват към този начин на мислене, т.е. при решаване на всякакви жизнени въпроси те ще задействат синхронно двете полукълба на мозъка. Това води до генериране на нови идеи и много ефективен изход от всяка ситуация в живота.


1 thought on “Методика на обучение по Ментална Аритметика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + = 17